Szendvics téma
Tojáskrémes- vízitormás wasabis szendvics répával és bacon-nel – ebédre!
olvass továbbTojáskrémes- vízitormás wasabis szendvics répával és bacon-nel – ebédre!
olvass továbbÉreztétek már, ahogyan a friss kenyér illata átjárja az otthonotokat és melegséggel tölti el a szíveteket? Azt gondolhatnánk, hogy egy igazán jó cipó sütése bonyolult és hosszú órákat vesz el életünkből, ám az alábbi példát tekintve, ez nem így van. Ízletes, és csodálatos házi kenyér kerülhet az asztalra, egészen rövid idő alatt.
olvass továbbIsmeritek a Fellinit? No, nem a filmrendezőt, hanem a Római Kultúrbisztrót. Naná, hogy a rómain. Gyere ki egy bambira és vidd haza magaddal azt a semmihez nem hasonlítható életérzést, amit a hatvanas évekbeli budapesti csinibabák tapasztalhattak utoljára.
olvass továbbGondoltátok volna, hogy a fokhagymának is van egy napja, amikor megemlékeznek világszerte a növény áldásos hatásáról, számos recepttel ünnepelve? Ezt a napot, nemzetközileg, április 19-én tartják, amikor is a fokhagyma gyógyerejére, számos felhasználási módjára hívják fel a figyelmet. Ez a cseppet sem hétköznapi zöldség, igazából egy gyógynövény, amely nevéhez híven, komoly gyógyerővel bír.
olvass továbbSzép csendben új fejezet nyílt a budapesti éjszakai élet történetében. A régóta haldokló Gozsdu udvar egy szempillantás alatt a semmiből éledt újjá. Ma, ha betérünk, hömpölygő tömeget látunk és fényárban úszó, roskadásig megtöltött helyeket. Ha erre jársz, ne állj meg az elején, keresd a Spílert, ott majd tudni fogják, mire vágysz!
olvass továbbA nap épphogy bearanyozta a hajnali eget, a madarak alig kezdtek el énekelni, de a cukrászda felől már a fahéjas csiga illata szállt és a kávégép halk duruzsolása megadta az ütemet az ébredezéshez. Huszonhárom fok volt azon a reggelen, amikor először a Karolinába tértem.
olvass továbbMostanában azon szoktam kapni magam, hogy ugyanabban a belvárosi utcában kezdem és zárom a napom.
olvass továbbHa ilyen ütemben nő tovább bolygónk népessége, akkor 2100-ra eléri a tízmilliárdot, és ezt az irdatlan embertömeget - csúnyán fogalmazva - valamivel etetni kell.
olvass továbbMi csak így ismerjük: Gianni étterme. A Trattoria Pomo D’oro e név miatt egyszer már meg lett bélyegezve, de a töretlen siker őket igazolja. Lássuk milyen is kis hazánkban az olasz – magyar barátság.
olvass továbbKortyolj korlátlan - ilyen még nem volt! Korlátlan borfogyasztás a Vinoriumban!
olvass továbbMindenki tudja, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek jót tesznek a szervezetünknek, ám a legtöbb esetben nincs egyenes arányban a hatásuk az íz világukkal.
olvass továbbA zöld dió egy növekvő népszerűségű, hungarikum-számba menő gasztronómiai különlegesség, amely önmagában és ételkiegészítőként is fogyasztható, s amely egyedi ízvilágával igazi kulináris élményt nyújt.
olvass továbbA diót már régóta ismerjük kívül-belül, a zöld dió és különösképp a milotai zöld dió azonban – bár a legmagasabb minőségű dióként tartják számon – most indult hódító útjára.
olvass továbbBizonyára volt már részed abban a mennyei érzésben, amikor a habkönnyű mousse sütemény szinte elolvad a szádban. Nem csak a cukrászdák kiváltsága ám ez a fennkölt sütemény, te is könnyedén elkészítheted, csupán némi leleményesség és egy icipici türelem kell hozzá.
olvass továbbAmi Pesten a borbárok, a romkocsmák és a kultúrbisztrók egyvelegét jelenti, az Budán összesűrűsödik egy projectben, méghozzá a Spiccprojectben.
olvass tovább’’Budán lakni világnézet.’’ Budán bisztróba járni pedig életérzés. Méghozzá milyen jó érzés. Valahogy így született meg a Déryné, anno 1951, és így épült újjá immáron öt esztendeje.
olvass továbbÚj fogalom a gasztronómiában a bárkonyha. Ajánlatos lesz megtanulni, mit is jelent. Most adunk egy kis magyarázatot hozzá.
olvass továbbVannak Budapesten klassz helyek, és vannak olyanok is, amelyek kiváltképp klasszak és mi ezért nagyon szeretünk oda járni. Ilyen hely az innio is, amelynek szlogenje nem véletlenül lett: innio, ennio, elnio.
olvass továbbAz igazi édességfüggőknek a Ladurée egyet jelent a földi mennyországgal. A híres francia macaron specialista most egy csokoládébolt nyitásával borzolja a kedélyeket.
olvass továbbA rendezvényen kiemelt szerepet szánnak a magyar termékeknek: a gálavacsora alapanyagai, a borok, majd a vacsorát követő kóstoló termékei mind magyar termelőktől származnak.
olvass tovább