STYLELIFE / Gasztronómia


Bajor cipó magyar módra

  • 2013. április 23.

Éreztétek már, ahogyan a friss kenyér illata átjárja az otthonotokat és melegséggel tölti el a szíveteket? Azt gondolhatnánk, hogy egy igazán jó cipó sütése bonyolult és hosszú órákat vesz el életünkből, ám az alábbi példát tekintve, ez nem így van. Ízletes, és csodálatos házi kenyér kerülhet az asztalra, egészen rövid idő alatt.

olvass tovább

Retro életérzés stílusba csomagolva

  • 2013. április 22.

Ismeritek a Fellinit? No, nem a filmrendezőt, hanem a Római Kultúrbisztrót. Naná, hogy a rómain. Gyere ki egy bambira és vidd haza magaddal azt a semmihez nem hasonlítható életérzést, amit a hatvanas évekbeli budapesti csinibabák tapasztalhattak utoljára.

olvass tovább

Nagy Nemzeti fokhagyma Nap

  • 2013. április 18.

Gondoltátok volna, hogy a fokhagymának is van egy napja, amikor megemlékeznek világszerte a növény áldásos hatásáról, számos recepttel ünnepelve? Ezt a napot, nemzetközileg, április 19-én tartják, amikor is a fokhagyma gyógyerejére, számos felhasználási módjára hívják fel a figyelmet. Ez a cseppet sem hétköznapi zöldség, igazából egy gyógynövény, amely nevéhez híven, komoly gyógyerővel bír.

olvass tovább

Nagy spíler a srác

  • 2013. április 14.

Szép csendben új fejezet nyílt a budapesti éjszakai élet történetében. A régóta haldokló Gozsdu udvar egy szempillantás alatt a semmiből éledt újjá. Ma, ha betérünk, hömpölygő tömeget látunk és fényárban úszó, roskadásig megtöltött helyeket. Ha erre jársz, ne állj meg az elején, keresd a Spílert, ott majd tudni fogják, mire vágysz!

olvass tovább

Szerelem a Karolina napernyői alatt

  • 2013. április 07.

A nap épphogy bearanyozta a hajnali eget, a madarak alig kezdtek el énekelni, de a cukrászda felől már a fahéjas csiga illata szállt és a kávégép halk duruzsolása megadta az ütemet az ébredezéshez. Huszonhárom fok volt azon a reggelen, amikor először a Karolinába tértem.

olvass tovább

A jövő ehetetlen eledelei

  • 2013. április 02.

Ha ilyen ütemben nő tovább bolygónk népessége, akkor 2100-ra eléri a tízmilliárdot, és ezt az irdatlan embertömeget - csúnyán fogalmazva - valamivel etetni kell.

olvass tovább

Olasz szerelem Magyarországon

  • 2013. március 31.

Mi csak így ismerjük: Gianni étterme. A Trattoria Pomo D’oro e név miatt egyszer már meg lett bélyegezve, de a töretlen siker őket igazolja. Lássuk milyen is kis hazánkban az olasz – magyar barátság.

olvass tovább