STYLELIFE / Gasztronómia


Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben, avagy ki hogy főz a másik nyelvén

  • 2016. szeptember 12.

Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.

olvass tovább

Ízek tekintetében is sokszínű ősz áll előttünk!

  • 2016. szeptember 08.

A korábbi évekhez hasonlóan az új csokoládészezont vadonatúj termékfejlesztésekkel kívánja a chocoMe még vonzóbba és varázslatosabbá tenni. A nemzetközi versenyeken kiemelkedően sok díjat begyűjtő csokoládémanufaktúra az őszi idénynek egy merész, a francia csúcsgasztronómiában is pusztán egy pár éve használt alapanyaggal, egy különleges, díjhalmozó drazsékat bemutató válogatással és egy új, egzotikus Voilé ízzel vág neki.

olvass tovább

Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

  • 2016. augusztus 28.

Hogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.

olvass tovább

A Nagymamám almás pitéje

  • 2016. augusztus 25.

Ez a recept egy kézzel írt, kissé kopottas, de számomra felbecsülhetetlen értékű szakácskönyvből származik, amit apai nagymamám készített a család összes nőtagja számára. Ritkán nyúlok hozzá, valahogy nekem kell egy ünnepi, vagy különleges hangulat, hogy fellapozzam. Ha ebből a könyvből sütök, tényleg olyan érzés, mintha együtt készítenénk valamit, főleg, mert rendszerint át szoktam kicsit alakítani a receptúrákat, így régi és új praktikák találkozhatnak a konyhában. Ez a pite most vendégségbe készült, nem is tudtam megörökíteni teljességében, olyan gyorsan elfogyott. Ez az egy árva szeletke maradt, így mindenki csak az elmondásomra hagyatkozhat: kivételesen szépen sikerült a rácsozás.

olvass tovább

Meleg ellen: hideg avokádó leves

  • 2016. augusztus 20.

Na jó, igazból ez nem is leves, talán a turmix megnevezés helyénvalóbb lenne. De mégiscsak sós ételről van szó, így hát az elmúlt és leendő kánikulák időszakában könnyed ebédként is funkcionálhat. Pár hozzávaló kell csak, főzni semmit sem kell szinte (az alaplevet kivéve), és ha jól lehűtjük, akkor igazi frissítő fogás.

olvass tovább

Csokis kehely, az egyszerű és kreatív finomság

Szinte gyerekjáték az elkészítése annak a lufival készíthető kehelynek, ami mindamellett, hogy szupergyors rendkívül sokféle képen felhasználható! Legyen szó sietős desszertről, vendégvárásról vagy csak egy képről, amit szívesen megosztanál az Instagramon, igazi kreatív alkotásban lesz részed! A többi pedig a fantáziádra van bízva!

olvass tovább

Egyensúlyban a nő - Anti ösztrogén diéta

  • 2016. augusztus 03.

A nőket egyre komolyabb mértékben érintő hormonális probléma, az ösztrogén – dominancia fő oka a mesterséges ösztrogénvegyületek- xeno ösztrogének - szervezetbe jutása, valamint a progeszteron elégtelen termelődése a petefészekben. Miért borul fel az egyensúly?

olvass tovább