STYLELIFE / Gasztronómia


Mentás zöldborsókrém

  • 2016. december 03.

Zöldborsóleves, zöldborsófőzelék, párolt zöldborsó, nagyjából ezeket az ételeket fogyasztjuk leggyakrabban a zöldborsóból. Pedig finom krém, pástétom is készíthető belőle, kiváló vendégkínáló is egyben. A mentától kap egy üde, friss, zsenge ízt, de a chilli tüzessé teszi és illik a téli ételekhez.

olvass tovább

Mennyei mandulás finomságok

  • 2016. november 30.

A mandulaliszt azon kívül, hogy rendkívül egészséges, friss, egyedi ízt kölcsönöz a belőle készült ételeknek. Megosztunk veletek négy receptet, mely mandulalisztből készül és a Mi kedvenceink. Aki próbálta már, az tudja, hogy miért imádjuk ezt az alapanyagot, aki még nem, annak ideje kísérleteznie!

olvass tovább

Igyunk egészséget reggelire!

  • 2016. november 24.

Az utóbbi időben nagyon sokan lettek a nyers táplálkozás követői. Átállni arra, hogy valóban ne süssünk, főzzünk semmit, egy hosszú folyamat eredménye. Azok pedig, akik a nyers étkezést a mindennapjaikba bevezették, arra buzdítanak mindenkit, hogy valóban csak szépen, fokozatosan álljanak át erre a speciális táplálkozásra. Számtalan előnye van annak, hogy nem éri hőhatás az alapanyagokat. Szerintünk érdemes lenne legalább részben, néhány étkezésnél a nyerskonyha szabályait betartva elkészíteni táplálékunkat.

olvass tovább

Hozzátáplálás a szoptatás után

  • 2016. november 18.

A csecsemő számára a legegyszerűbb, leghigiénikusabb és a legjobban emészthető táplálék az anyatej. Régen , mikor még nem voltak megfelelő tápszerek, rettegtek az anyák attól, hogy nem lesz elég az anyatej és a baba számára nehezen megemészthető tehéntej hígítást kell alkalmazniuk. Ma is úgy véljük, hogy a legjobb az anyatej, legalábbis 6 hónapos korig optimális, és elegendő utána elkezdeni a vegyes táplálkozás bevezetését.

olvass tovább

Központban a fehérje

A fehérje kiemelt fontosságú az egészséges életmód szemléletében. A fehérjék aminosavakból épülnek fel. Együttesük annyira fontosak a szervezetünknek, hogy az élet alapköveinek szokták nevezni.

olvass tovább