Sütőtökös nyalánkságok
Ínycsiklandó receptjeink sütőtökkel Halloween estéjére, és a tökszezonra.
olvass továbbÍnycsiklandó receptjeink sütőtökkel Halloween estéjére, és a tökszezonra.
olvass továbbAz alábbi tonic hidratálja a sejteket, feltölti a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal sejt szinten. Segít a szervezet sav-bázis egyensúlyát helyreállítani, amely az öregedés első számú rizikó faktora
olvass továbbA túrógombóc szinte mindenki kedvence. Aki viszont valamilyen okból kifolyólag nem fogyaszt tejet és tejtermékeket, nekik sem kell lemondani a gombócról. Alapja a semleges ízű köles, amelyet igazán „túrójellegűvé” ízesíthetünk a citromhéj és citromlé segítségével.
olvass továbbA sütinyalóka ismertebb nevén Cake-Pops az egyik legkedveltebb édesség a gyermekek körében. A házibulik nagy kedvence igazából bármilyen alkalomra elkészíthető, a legjobb benne mégis az, hogy akár apró sütemény maradványokból is könnyedén összeállítható és máris osztogathatjuk
olvass továbbEz egy régi recept, még abból az időből mikor hetedhét ágra sütött a nap. Volt itthon vargányám, ugyan nem friss, de frissen fagyasztott és egy szikkadt kalácsom. Akkor gondoltam én, vargányakrémlevest csinálok a barátoknak, meg báránysültet indiai módra mandulás rizzsel és raitával,, miközben összevetjük nyaralásunk fényképeit, jókat nevetünk, borozunk, miegymás. Tehát következzék a recept, ami szerintem akár egy őszi estén is nagyon jól eshet a család apraja-nagyjának.
olvass továbbImádom a friss, forró kenyeret. Imádom, ha nem kell órákig keleszteni, dagasztani, vagy a kovászra várni napokat, heteket.Ez a kenyér ilyen.Imádom, ha a frissen sült kenyér illata belengi a lakást úgy, hogy mindeközben forró csokit kortyolgatok a kanapén ülve és nézem a csodálatos tájat.
olvass továbbElérkezett az ősz és a diós desszertek ideje. A dió nagyon értékes olajokat tartalmaz és magas az E vitamin és kalcium tartalma, a legjobb ha nyersen fogyasszuk. Most egy olyan desszert receptemet mutatom be nektek amely ízre pontosan olyan, mint a hagyományos zserbó. Tudjuk, a hagyományos zserbót sütni kell, viszont ezt nem és sokkal gyorsabban is elkészíthető! Nyers desszertnek is megfelel, az összetevők teljesen természetesek és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, továbbá tej,- tojás és gluténmentes! Nem kis hátránya, hogy szénhidrát tartalma is alacsonyabb.
olvass továbbMikor ezt a receptet írtam, a szívem megszakadt, mert vége lett a nyárnak…és talán ez volt életem egyik legjobb nyara! Azonban valahol nagyon örültem is, hiszen kezdődik az ősz, a borfesztiválok, pálinkafesztiválok szezonja, és mert a testvérem, aki Új-Zélandon él is ebben a hónapban látogatott haza. Szóval izgalommal töltött el ez az időszak is.
olvass továbbEgy forró zsemle, vagy egy forró kenyér…sajnos egyiknek sem tudok ellenállni. A forró péksüteméynek a kedvenceim, nem tagadom. Csak sajnos finom házias ízt ritkán érezni a közértben beszerzett péksütemények, kenyérfélék esetében.
olvass továbbSzóval, már tudjátok hogy imádok reggelizni. Ezért hétvégén, ha tehetem óriás bűnözést csapok. Viszont most kitaláltam egy olyan receptet ami fehérje gazdag, kevesebb benne a kalória és még egészséges (ha a kolbászt kihagyjuk belőle) is.
olvass továbbA Kis Herceg az egyik kedvenc könyvem, szerintem mindenkinek felnőtt fejjel is el kellene olvasni. A csillagok imádata a kedvencem benne, és a róka.
olvass továbbTudom, hogy sokan most a hagyma erőteljes illatára gondoltok, holott a hagyma egy nagyon egészséges zöldség. Magas a szerves nátrium, antioxidáns, flavonoid tartalma és ebben a "megfázós" időszakban igen jó természetes antibiotikum és orrtisztító.
olvass továbbImádok reggelizni! Ezt mindenki tudja, azt is hogy vasárnaponként általában valamilyen brunch, vagy ahhoz hasonló reggelire elkészíthető, leginkább tojásos alapú étellel örvendeztetlek meg benneteket.
olvass továbbEz az otthon elkészíthető müzli szelet lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz ezért sokáig ellát minket energiával és emellett nagyon finom. A zabpehelynek pedig számos élettani hatásai vannak.
olvass továbbRestróba járni mindig is sikk volt. Csak a legtöbben, a legtöbb korban nem tudták, hogy oda járnak.
olvass továbbInstant, de rossz szó, utálom az isntant kávét, az instant levest, mindent ami mű és instant. Ez az étel azonban a legkevésbé sem takarja azt amit ma az instant jelent, kivéve egy valamit, hogy hihetetlenül gyorsan el lehet készíteni, isteni, természetes alapanyagokból készül és persze olasz!
olvass továbbPitelove, most újhagymás. Mert ősszel a legjobb, és a legtöbb féle pitét lehet készíteni. Szilvával, körtével, dióval sajttal, fügével és sok-sok mindennel variálhatjuk. A kedvenc részem a pitesütésben, amikor sül. Az illatát… ahogy beteríti a lakást. Meleg, otthoni érzés. Szeretem a pitét.
olvass továbbEzen a hétvégén nem kell döntened, mert mindkettőből ehetsz bőven. Sőt, a többletkalóriákat rögtön le is mozoghatod!
olvass továbbImádom a fügét, ezért egyértelmű volt, hogy valamilyen fügés quiche-t fogunk vacsorázni. A quiche-t azért is szeretem, mert szupergyorsan elkészíthető, egy váratlan vendégsereg érkezésekor is összedobható, bármit beletehetünk, húst és sajtot, lehet édes vagy vega, hovatovább brunchoz is kíváló alapanyag lehet.
olvass továbbRisotto, mert szeretem, mert egészséges, mert könnyű elkészíteni és mert olasz! Beköszöntött az ősz, ám téli ételnek sem utolsó, szuperlaktató és hamar kész van, egy finom fehérborral pedig kiváló tavaszi emlékeket idéz fel ez az étel.
olvass tovább