STYLELIFE / Gasztronómia


Nyári könnyedség a konyhában is, húsmentes élvezetek

  • 2015. július 29.

Amikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.

olvass tovább

Kapribogyós kerti pizza

  • 2015. július 27.

A pizza mindenki kedvence, tévhit, hogy egészségtelen, csak az alapanyagoktól függ és kijelenthetjük, hogy a pizza igenis lehet egy egészséges fogás. Az alábbi pizza tészta alacsony szénhidrát és glikémiás indexének titkát hamarosan elárulom. Ezen kívül tej,- tojás,- élesztőmentes.

olvass tovább

Megérkezett Magyarországra a Moët Ice Impérial

  • 2015. július 22.

Egy nyári parti attól lesz igazán emlékezetes, ha mindent szabályt megszegünk. Ez inspirálta a Moët & Chandon házat, amikor megalkotta a világ első jégkockával kínált champagne-át, amely idén nyáron Magyarországon is bemutatkozik. A Moët Ice Iméprial a luxus új generációját képviseli; friss és modern, minden elemében a nyárról szól.

olvass tovább

Bor, mámor, Mád

  • 2015. július 14.

A minap egy vezetői klubban beszélgetve a nagy krízishelyzetekről, váltásokról és változásokról, többször felmerült a család, mint fő támasz, háttér, meghatározó, éltető (vagy éppen visszahúzó) gyökere életünk minden szakaszának. A szüleinktől kapott csomag, illetve a gyerekeink részvétele, szerepe életünk nehéz időszakaiban olyan kérdések, amelyeken érdemes kicsit elgondolkozni. A manapság sokat hangoztatott önismereti témák szempontjából is fontos, hogy részben tudatosan, részben a lelkünk mélyére nézve foglalkozzunk ezekkel a gondolatokkal. Visszatérve a vezetői klubra, a vendégek között ott volt Luka Enikő, soproni borász is, aki soha nem készült erre a pályára, de édesapja halála után, amikor ő mindössze 25 éves volt, mégsem gondolkozott sokat, megmagyarázhatatlan belső kényszertől hajtva, átvette a céget és rengeteg munka, energia és tanulás után azóta is komoly sikerrel vezeti.

olvass tovább

Ha péntek, akkor Villány

  • 2015. július 03.

Rendezvénysorozat Magyarország egyik legszebb és leghíresebb borvidékén. Ha ki akarsz szakadni a szürke hétköznapokból, a főváros zajából, finom ételekre és kiváló borokra vágysz, megtaláltuk a neked való helyszínt. Még akkor is, ha csak egy napod van a szórakozásra. Ha ezek közül bármelyik igaz rád, egy dolog biztos, itt a helyed. Szóval, Ha péntek, akkor Villány!

olvass tovább

Villásreggelire fel!

  • 2015. június 28.

Itt van öt egyszerű recept, amit bárki könnyedén el tud készíteni. Igen, a bárkibe te is beletartozol, pláne, ha unod a joghurtot és a müzlit. Kezdjük egy ténnyel a főzésről. Főzni nem nehéz, csak el kell kezdeni. Ha pedig hétvégén a szokásosnál több időd van délelőtt, készíthetnél reggelit magadnak, a kedvesednek vagy akár a barátaitoknak. Egy jó tanács, először azért ne a leendő anyóssal próbálkozz!

olvass tovább