Mai mosoly: csőben sült padlizsán
Itt a nyár, folytatjuk a nagy diétázást, ezért Dorci ma valami igazán könnyű és finom recepttel kedveskedik nektek. Csőben sült paradicsomos padlizsán a mosoly mára.
olvass továbbItt a nyár, folytatjuk a nagy diétázást, ezért Dorci ma valami igazán könnyű és finom recepttel kedveskedik nektek. Csőben sült paradicsomos padlizsán a mosoly mára.
olvass továbbAmikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.
olvass továbbA pizza mindenki kedvence, tévhit, hogy egészségtelen, csak az alapanyagoktól függ és kijelenthetjük, hogy a pizza igenis lehet egy egészséges fogás. Az alábbi pizza tészta alacsony szénhidrát és glikémiás indexének titkát hamarosan elárulom. Ezen kívül tej,- tojás,- élesztőmentes.
olvass továbbEgy nyári parti attól lesz igazán emlékezetes, ha mindent szabályt megszegünk. Ez inspirálta a Moët & Chandon házat, amikor megalkotta a világ első jégkockával kínált champagne-át, amely idén nyáron Magyarországon is bemutatkozik. A Moët Ice Iméprial a luxus új generációját képviseli; friss és modern, minden elemében a nyárról szól.
olvass továbbVégre itt van minden idők, legalábbis az idei nyár kedvenc brownie receptje! Egy tökéletes édesség, ahol keveredik az édes lágyság, a darabos, markáns keksszel. Ezzel a desszerttel garantáltan hódítani fogsz vendégeid körében!
olvass továbbHa nyár, akkor sorbet és shake! Íme 2 recept, melyet pofonegyszerű elkészíteni, mégis feldobhatod velük a nyári hétköznapokat!
olvass továbbA minap egy vezetői klubban beszélgetve a nagy krízishelyzetekről, váltásokról és változásokról, többször felmerült a család, mint fő támasz, háttér, meghatározó, éltető (vagy éppen visszahúzó) gyökere életünk minden szakaszának. A szüleinktől kapott csomag, illetve a gyerekeink részvétele, szerepe életünk nehéz időszakaiban olyan kérdések, amelyeken érdemes kicsit elgondolkozni. A manapság sokat hangoztatott önismereti témák szempontjából is fontos, hogy részben tudatosan, részben a lelkünk mélyére nézve foglalkozzunk ezekkel a gondolatokkal. Visszatérve a vezetői klubra, a vendégek között ott volt Luka Enikő, soproni borász is, aki soha nem készült erre a pályára, de édesapja halála után, amikor ő mindössze 25 éves volt, mégsem gondolkozott sokat, megmagyarázhatatlan belső kényszertől hajtva, átvette a céget és rengeteg munka, energia és tanulás után azóta is komoly sikerrel vezeti.
olvass továbbRendezvénysorozat Magyarország egyik legszebb és leghíresebb borvidékén. Ha ki akarsz szakadni a szürke hétköznapokból, a főváros zajából, finom ételekre és kiváló borokra vágysz, megtaláltuk a neked való helyszínt. Még akkor is, ha csak egy napod van a szórakozásra. Ha ezek közül bármelyik igaz rád, egy dolog biztos, itt a helyed. Szóval, Ha péntek, akkor Villány!
olvass továbbHa szereted a gyors, könnyen elkészíthető, vitaminban gazdag reggeliket, ráadásul örülten imádod az epret, akkor a következő smoothie receptet neked találták ki!
olvass továbbItt van öt egyszerű recept, amit bárki könnyedén el tud készíteni. Igen, a bárkibe te is beletartozol, pláne, ha unod a joghurtot és a müzlit. Kezdjük egy ténnyel a főzésről. Főzni nem nehéz, csak el kell kezdeni. Ha pedig hétvégén a szokásosnál több időd van délelőtt, készíthetnél reggelit magadnak, a kedvesednek vagy akár a barátaitoknak. Egy jó tanács, először azért ne a leendő anyóssal próbálkozz!
olvass továbbA hétvégi bulikban ledöntött koktélok távolról sincsenek jó hatással a májadra és a szervezetedre. Bár a test önmaga is előállít olyan anyagokat, melyek az emésztést segítik elő, de azért nem árt rásegíteni olyan ételek fogyasztásával, melyek felgyorsítják az anyagcserédet. Az alábbi ételeket mindennapos fogyasztásra javasoljuk annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb toxikus anyag garázdálkodjon a szervezetedben.
olvass továbbAhogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani. Az elkészült édesség nagyon mutatós is egyben, amit Instagramon sem árt megörökítenünk. Íme, 12 jeges finomság!
olvass továbbA Hagyományos Kínai Orvoslás (rövidítve HKO) filozófiájának egyik alapja a yin-yang elv, mely egyben azt is jelenti, hogy minden kifejezhető jinként vagy jangként, valamint a yin és yang egymásnak ellentétpárjaiként csak együtt, egymással alkotnak egészet, és ez komoly tény a gyógyításban is. A jin és jang elve szerint a meleg nyár, a száraz időjárás jang állapot, ezért a jint (hűvös, nedves, stb.) kell erősíteni. Ennek többféle módja van, melyből Benke Rita, a Harmónia Gyógyászati Centrum természetgyógyász és életmód szakértőjének segítségével most a nyári kánikulában történő egészséges táplálkozást és a bőséges folyadékpótlást ragadtuk ki.
olvass továbbMa egy igazán szezonális meglepetéssel kedveskedik nektek a Mosoly Bisztrós Dorszi. Kóstoljátok meg a spárgás quiche-t nagy mosollyal.
olvass továbbAhogy melegszik az idő, jobban esik egy finom hűsítő finomságot elfogyasztani. Jó érzés ha közben ez a finomság nemcsak alakbarát hanem egészséges is, mert sok rostot és „jó” szénhidrátot tartalmaz. A következő desszert: Rizses málna, vagyis: rizses málna fagyi. Könnyű és viszonylag gyorsan elkészíthető.
olvass továbbA héten nézegettem a Thaiföldi nyaralásunk képeit, és elfogott a vágy egy csodálatos, csípős, pikáns zöld curry iránt. Szereztem egész jó áron garnélarákfarkat is. Nyerset, a szürkét, mert előfőzöttből finom rákot nem lehet készíteni ugyanis biztos, hogy szétfőzi az ember. A rákfarok pedig úgy jó, ha még roppan, kissé opálos halvány rózsaszínű.
olvass továbbValaki önszántából nem fogyaszt tojást és tojás tartalmú ételeket, valaki étel allergia miatt, de egy biztos, a finom ízek tojás nélkül is az asztalra varázsolhatóak, például ezzel a pástétom-recepttel.
olvass továbbAz édes reggeliket kevésbé szeretem, de néha jól esik. Reggel amúgy is lehet egy kicsit bűnözni. Szóval, ha tehetem kalács, lekvár, egy jó kis vajas keksz vagy egy könnyű muffin van terítéken. Amit most hoztam nektek, nagyon tavaszi, nagyon ’szánsájn’, habkönnyű és nagyon finom. Egy forró café latte mellé, egy kanál nutella a tetejére és boldogan indul a nap.
olvass továbbAnnyira szeretem az egyszerű “pikk-pakk” kajákat, amik ráadásul egészségesek is. Az egyik kedvenc zöldségem a padlizsán. Olyan sokféleképpen felhasználható és laktató, köret vagy hús nélkül is.
olvass továbbMég a legegyszerűbbnek tűnő ételeket is gasztro-csodává lehet varázsolni néhány egyszerű trükkel. A grillezett sajt esetében például ez abszolút igaz. Ha szorult belénk némi művészi hajlam, akkor díszes köretként szolgálnak a zöldségek, ráadásul segítenek enyhíteni a bűntudatot a kalóriabombák elfogyasztása után. A füstölt Gouda sajtból készült mártás pedig feldobja a snassz grillezett sajt ízvilágát, így a „sajtban sajt” élménytől válik igazán különlegessé ez az egyszerű fogás. A teltebb ízek mellett persze maga az étel is sokkal laktatóbb ebben a formában.
olvass tovább