STYLELIFE / Gasztronómia


Nyárköszöntő frissítő bodzából

  • 2015. május 14.

Élénkít, frissít, méregtelenít is egyben, ráadásul finom, kellemes ízű ital. A bodza gyógyító ereje a hatóanyagok összességében rejlik, ennek tulajdonítható általános immunműködést serkentő és ellenálló-képességet fokozó hatása.

olvass tovább

Margarita jégkrém

  • 2015. május 12.

Mélyhűtött finomság, háromféle margarita felhasználásával egy frissítő, alkoholos élményért. Az összeállítás negyedóra alatt kész, a különböző rétegeket viszont két órán keresztül kell a mélyhűtőben tartani, mielőtt egymásra kerülnének, ezért érdemes a felszolgálást megelőző napon elkészíteni őket.

olvass tovább

Az édes élet alternatívája: a méz

  • 2015. május 08.

A méz természetes, gyermekbarát édesítőszer, ami megfelelő alternatívája lehet a fehér cukornak. Táplálékként vagy gyógytermékként való fogyasztása és felhasználása egyidősnek mondható az emberiség történelmével. Sajnos a múlt században a méhgyógyászati termékek alkalmazása a szintetikus gyógyszerek forradalmának következményeként méltánytalanul háttérbe szorult, az édesítés terén pedig a finomított fehér cukor vette át a vezető szerepet, de újabban ismét  kezdjük felismerni és alkalmazni a méz nyújtotta előnyöket.

olvass tovább

Eljött a baráti összejövetelek ideje - olasz stílusban

  • 2015. május 05.

2015. április 28-án Budapesten járt az Aperol és Campari nemzetközi márkanagykövete, Loris Contro, aki fergeteges stílusban varázsolt másodpercek alatt igazi olasz nyáresti frissítőket - amelyeket otthon is könnyedén elkészíthetünk. Hozzá pedig könnyed, pikáns falatkákat tálalhatunk barátainknak, amelynek trükkjeiről Wossala Rozina mesélt.

olvass tovább

Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább

Köles - nemcsak madáreleség

  • 2015. április 25.

Bár a legtöbbeknek a kölesről manapság sajnos csak a madáreleség jut eszükbe, higgyétek el, kár lenne kihagyni ezt az értékes gabonát a saját étrendünkből! A köles az egyik legrégebb óta termesztett gabonánk, nekünk magyaroknak is egészen az ősidőktől kedvelt napi élelmünk volt.

olvass tovább