STYLELIFE / Gasztronómia


8 hozzávaló, amit ki kell próbálnod!

  • 2015. március 30.

A régi főzőműsorokban még vágyakozva néztük a hozzávalókat, és arra gondoltunk, mi sohasem főzhetünk itthon olyan egzotikus ételeket, mint a híres külföldi sztárszakácsok. Szerencsére ez mára megváltozott, a legtöbb keleti fűszert akár már a sarki boltban is elérhetjük, a főzés egyfajta divat lett, nekünk pedig érdemes lenne olyan dolgokat is a hétköznapok részévé tenni, amiről eddig azt sem tudtuk, hogy ehető!

olvass tovább

Valódi tavaszhírnök: a medvehagyma

  • 2015. március 21.

Ha az aktuális időjárási viszonyokból nem is, a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből lehet tudni, milyen évszak van. Az egyik ilyen jelző növény a márciusban népszerű medvehagyma, ami mostanra ellepi az összes valamirevaló piacot.

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Fish & chips

  • 2015. március 20.

1970-ben született egy interjú az Illés zenekarral a BBC rádióban. Abban az interjúban a zenekar nyilatkozott arról, hogy Magyarországon az idősebbek - és ebbe beletartoztak a politikai vezetők is - nem nézik jó szemmel a hosszú haj viseletét. Ezt a fiatalok nehezen tudták elfogadni, és a riporteri kérdésre, miszerint: „Mennyiben befolyásolja a zenekar fogadtatását a hosszú haj?” csak annyit válaszoltak, hogy primitívek és ellenségesek, akik ezt nem fogadják el… A szocialista vezetés ezt nyílt támadásnak vette, így az interjúnak az lett a következménye, hogy hazaérkezésükkor letiltották a zenekart. Ez azt jelentette, hogy nem játszhatták a rádiók a számaikat, illetve nem léphettek fel, kizárólag vidéken.

olvass tovább

Macaronkészítés házilag

  • 2015. március 15.

Márk Szonja éttermi cukrász az Essencia Főzőiskolában mutatta meg nekünk, hogy csinálja 10 lépésben a tökéletes macaront, amit ezentúl otthon is elkészíthetsz.

olvass tovább

Süssünk-főzzünk szívvel-lélekkel

  • 2015. március 14.

A mai témánkkal elkalandozunk kicsit a lélek dimenziói felé. Induljunk ki abból, hogy érzéseink, gondolataink hatással vannak mindarra, amit teszünk. Pár éve jelent meg a köztudatban is az a tézis, hogy a gondolataink, a mögöttük található megfelelő érzelmi erővel feltöltve mekkora hatással vannak az életünkre és ezáltal a világunk alakítása, teremtése belőlünk indul ki.

olvass tovább

Cukkinis lasagne tészta nélkül

  • 2015. március 11.

Mindannyian odavagyunk az olasz konyháért a barátnőimmel, azonban én magam is igyekszem leredukálni a szénhidrát fogyasztását a lehető legalacsonyabb szintre, így hetente általában csak egyszer engedélyezek magamnak tésztát vagy pizzát ebédre. Ezért szuper az alábbi cukkinis lasagne recept, ami tészta nélkül készül. Túl szép, hogy ez még finom is legyen? Pedig így van!

olvass tovább

Céklából süteményt? Miért is ne!

  • 2015. március 07.

Ez az a zöldség, amelyet szerintünk nem vesznek elég komolyan. Sokan megeszik a hagyományos változatát savanyúságként, de aztán itt megáll a tudomány. Nem így két kedvenc mintaanyukánknál!

olvass tovább

Könnyű avokádó receptek

  • 2015. február 25.

Az ünnepek, és nagy lakmározások, befejeztével, újult erővel veti mindenki bele magát a diétába. Kénytelenek vagyunk elismerni, hogy nem a nadrágjaink lettek szűkebbek október óta, mi kerekedtünk ki egy picit a téli hónapokban.

olvass tovább

Téli vitaminsaláta

  • 2015. február 23.

Korábbi írásunkból kiderült milyen sok hasznos anyagot tartalmaz a savanyú káposzta, és hogy több betegség megelőzésére is kiválóan alkalmas. A mai nap gyakorlatias szemmel közelítjük meg, íme egy receptötlet a felhasználásához.

olvass tovább